Webinarium:

Więcej niż zgodność z przepisami: Zapewnienie najwyższej jakości kontroli żywności i napojów Od homogenizacji próbki do analizy białek

Czy napotykasz wyzwania związane z utrzymaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa w badaniach i produkcji żywności i napojów? Podczas tego webinarium dowiesz się, w jaki sposób sprzęt laboratoryjny i analityczny Verder Scientific ułatwi Ci życie, zapewniając wyniki potrzebne do homogenizacji próbek, charakteryzacji cząstek, analizy białek i analizy termograwimetrycznej oraz spopielania.

Nagrania webinariów

Język : angielski 

.

Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności?

Język angielski
Prowadzący:Dr Lena Weigold, Menadżer Produktu i Specjalista ds. Aplikacji

W celu uzyskania dokładnych wyników analizy, przygotowanie próbki powinno być tak wydajne, jak to tylko możliwe, aby zapewnić, że próbka rzeczywiście jest odbiciem oryginalnego produktu lub porcji. W oparciu o liczne przykłady zastosowań, RETSCH wyjaśni, jak znaleźć najlepszą metodę przygotowania dla konkretnych materiałów, a także odpowiedni młyn laboratoryjny, w tym technologię mielenia kriogenicznego.

Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku?

Język angielski
Prowadzący:Kai Düffels, Inżynier ds. Aplikacji

Wielkość zmielonych ziaren kawy ma bezpośredni wpływ na smak napoju, a różne formy przygotowania wymagają określonych rozkładów wielkości cząstek. Kawa mielona ma szeroki zakres rozmiarów cząstek i dlatego stanowi wyzwanie dla sprzętu pomiarowego. Na licznych przykładach zastosowań pokażemy, dlaczego analiza obrazu jest najlepszą metodą charakteryzowania cząstek takiej kawy.

Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan

Język angielski
Prowadzący:Serife Korkmaz, Specjalista ds. Produktów TURBISCAN

Wykorzystanie białek roślinnych rozwija się w ostatnich latach i oferuje wiele korzyści w tym: troskę zrównoważone pochodzenie, alternatywę dla wegan, opłacalność i korzyści zdrowotne. Białka uzyskane ze zrównoważonych źródeł nie mają takiej samej wydajności w porównaniu z konwencjonalnymi emulgatorami, a wybór odpowiedniego białka może stanowić wąskie gardło w rozwoju produktu. W tym slocie przedstawiamy rozwiązania do badania właściwości emulgujących i stabilizujących białek pochodzenia roślinnego w jednym eksperymencie.

Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa

Język angielski 
Prowadzący:Fabian Uhlemann-Kölly, Dyrektor Marketingu i Zarządzania Produktem 
 Dr Murhat Kükrek, Menadżer Produktu 

Przed analizą dużych ilości materii organicznej zaleca się wysuszenie i usunięcie zawartej w niej wody. W przeciwnym razie proces spopielania zostanie spowolniony i zahamowany oraz pojawi się silny zapach. Uzyskana sucha masa jest podstawą do analizy białka, którą można przeprowadzić za pomocą nowego analizatora ELEMENTRAC CN-r firmy ELTRA w ciągu zaledwie kilku minut. ELTRA i CARBOLITE GERO rozumieją wyzwania związane z tym procesem i poprowadzą Cię do właściwego rozwiązania.

Nagrania webinariów

Język : angielski 

ZAPEWNIENIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ŻYWNOŚCI

Zaufaj Verder Scientific. Pomożemy Ci skupić się na bezpieczeństwie i jakości - zapewniając, że każdy łyk i kęs będzie spełniał najwyższe standardy! Chcesz dowiedzieć się więcej? Uzyskaj wgląd w nasze innowacyjne rozwiązania do analizy żywności i napojów!

Oferty pracy

Skorzystaj z okazji, aby stać się częścią Verder Scientific.

Aplikuj teraz!