Czy napotykasz wyzwania związane z utrzymaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa w badaniach i produkcji żywności i napojów? Podczas tego webinarium dowiesz się, w jaki sposób sprzęt laboratoryjny i analityczny Verder Scientific ułatwi Ci życie, zapewniając wyniki potrzebne do homogenizacji próbek, charakteryzacji cząstek, analizy białek i analizy termograwimetrycznej oraz spopielania.
You only need to register once to access all presentations.
Uwaga: Wskazany czas to czas środkowoeuropejski letni (CEST).
08:00 – 08:05 | Wprowadzenie |
08:05 – 08:35 | Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności? | RETSCH |
08:35 – 09:05 | Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku? | MICROTRAC |
Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan | MICROTRAC | |
09:05 – 09:35 | Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa | CARBOLITE GERO & ELTRA |
04:00 – 04:05 | Wprowadzenie |
04:05 – 04:35 | Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności? | RETSCH |
04:35 – 05:05 | Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku? | MICROTRAC |
Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan | MICROTRAC | |
05:05 – 05:35 | Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa | CARBOLITE GERO & ELTRA |
Rejestracja
Please use this link to register for our webinar.
We have two time slots to accomodate the different time zones.
Język | angielski |
Prowadzący: | Dr Lena Weigold, Menadżer Produktu i Specjalista ds. Aplikacji |
W celu uzyskania dokładnych wyników analizy, przygotowanie próbki powinno być tak wydajne, jak to tylko możliwe, aby zapewnić, że próbka rzeczywiście jest odbiciem oryginalnego produktu lub porcji. W oparciu o liczne przykłady zastosowań, RETSCH wyjaśni, jak znaleźć najlepszą metodę przygotowania dla konkretnych materiałów, a także odpowiedni młyn laboratoryjny, w tym technologię mielenia kriogenicznego.
Język | angielski |
Prowadzący: | Kai Düffels, Inżynier ds. Aplikacji |
Wielkość zmielonych ziaren kawy ma bezpośredni wpływ na smak napoju, a różne formy przygotowania wymagają określonych rozkładów wielkości cząstek. Kawa mielona ma szeroki zakres rozmiarów cząstek i dlatego stanowi wyzwanie dla sprzętu pomiarowego. Na licznych przykładach zastosowań pokażemy, dlaczego analiza obrazu jest najlepszą metodą charakteryzowania cząstek takiej kawy.
Język | angielski |
Prowadzący: | Serife Korkmaz, Specjalista ds. Produktów TURBISCAN |
Wykorzystanie białek roślinnych rozwija się w ostatnich latach i oferuje wiele korzyści w tym: troskę zrównoważone pochodzenie, alternatywę dla wegan, opłacalność i korzyści zdrowotne. Białka uzyskane ze zrównoważonych źródeł nie mają takiej samej wydajności w porównaniu z konwencjonalnymi emulgatorami, a wybór odpowiedniego białka może stanowić wąskie gardło w rozwoju produktu. W tym slocie przedstawiamy rozwiązania do badania właściwości emulgujących i stabilizujących białek pochodzenia roślinnego w jednym eksperymencie.
Język | angielski | |
Prowadzący: | Fabian Uhlemann-Kölly, Dyrektor Marketingu i Zarządzania Produktem | |
Dr Murhat Kükrek, Menadżer Produktu |
Przed analizą dużych ilości materii organicznej zaleca się wysuszenie i usunięcie zawartej w niej wody. W przeciwnym razie proces spopielania zostanie spowolniony i zahamowany oraz pojawi się silny zapach. Uzyskana sucha masa jest podstawą do analizy białka, którą można przeprowadzić za pomocą nowego analizatora ELEMENTRAC CN-r firmy ELTRA w ciągu zaledwie kilku minut. ELTRA i CARBOLITE GERO rozumieją wyzwania związane z tym procesem i poprowadzą Cię do właściwego rozwiązania.
Zaufaj Verder Scientific. Pomożemy Ci skupić się na bezpieczeństwie i jakości - zapewniając, że każdy łyk i kęs będzie spełniał najwyższe standardy! Chcesz dowiedzieć się więcej? Uzyskaj wgląd w nasze innowacyjne rozwiązania do analizy żywności i napojów!