Webinarium:

Więcej niż zgodność z przepisami: Zapewnienie najwyższej jakości kontroli żywności i napojów Od homogenizacji próbki do analizy białek

Czy napotykasz wyzwania związane z utrzymaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa w badaniach i produkcji żywności i napojów? Podczas tego webinarium dowiesz się, w jaki sposób sprzęt laboratoryjny i analityczny Verder Scientific ułatwi Ci życie, zapewniając wyniki potrzebne do homogenizacji próbek, charakteryzacji cząstek, analizy białek i analizy termograwimetrycznej oraz spopielania.

You only need to register once to access all presentations.

Harmonogram - Wtorek, 24 września 2024

Uwaga: Wskazany czas to czas środkowoeuropejski letni  (CEST).

Sesja poranna

08:00 – 08:05Wprowadzenie
08:05 – 08:35Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności? | RETSCH
08:35 – 09:05Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku? | MICROTRAC
 Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan  | MICROTRAC
09:05 – 09:35Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa | CARBOLITE GERO & ELTRA

Sesja popołudniowa

04:00 – 04:05Wprowadzenie
04:05 – 04:35Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności? | RETSCH
04:35 – 05:05Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku? | MICROTRAC
 Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan  | MICROTRAC
05:05 – 05:35Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa | CARBOLITE GERO & ELTRA
.

Rejestracja

Please use this link to register for our webinar.
We have two time slots to accomodate the different time zones.

Jak przeprowadzić powtarzalne przygotowanie próbki do analizy żywności?

Język angielski
Prowadzący:Dr Lena Weigold, Menadżer Produktu i Specjalista ds. Aplikacji

W celu uzyskania dokładnych wyników analizy, przygotowanie próbki powinno być tak wydajne, jak to tylko możliwe, aby zapewnić, że próbka rzeczywiście jest odbiciem oryginalnego produktu lub porcji. W oparciu o liczne przykłady zastosowań, RETSCH wyjaśni, jak znaleźć najlepszą metodę przygotowania dla konkretnych materiałów, a także odpowiedni młyn laboratoryjny, w tym technologię mielenia kriogenicznego.

Czy dynamiczna analiza obrazu jest najlepszą metodą kontroli jakości kawy w proszku?

Język angielski
Prowadzący:Kai Düffels, Inżynier ds. Aplikacji

Wielkość zmielonych ziaren kawy ma bezpośredni wpływ na smak napoju, a różne formy przygotowania wymagają określonych rozkładów wielkości cząstek. Kawa mielona ma szeroki zakres rozmiarów cząstek i dlatego stanowi wyzwanie dla sprzętu pomiarowego. Na licznych przykładach zastosowań pokażemy, dlaczego analiza obrazu jest najlepszą metodą charakteryzowania cząstek takiej kawy.

Przyszłość żywności: poprawa jakości białek roślinnych dzięki technologii Turbiscan

Język angielski
Prowadzący:Serife Korkmaz, Specjalista ds. Produktów TURBISCAN

Wykorzystanie białek roślinnych rozwija się w ostatnich latach i oferuje wiele korzyści w tym: troskę zrównoważone pochodzenie, alternatywę dla wegan, opłacalność i korzyści zdrowotne. Białka uzyskane ze zrównoważonych źródeł nie mają takiej samej wydajności w porównaniu z konwencjonalnymi emulgatorami, a wybór odpowiedniego białka może stanowić wąskie gardło w rozwoju produktu. W tym slocie przedstawiamy rozwiązania do badania właściwości emulgujących i stabilizujących białek pochodzenia roślinnego w jednym eksperymencie.

Suszenie i spopielanie substancji organicznych oraz analiza zawartości azotu/białka zgodnie z metodą Dumasa

Język angielski 
Prowadzący:Fabian Uhlemann-Kölly, Dyrektor Marketingu i Zarządzania Produktem 
 Dr Murhat Kükrek, Menadżer Produktu 

Przed analizą dużych ilości materii organicznej zaleca się wysuszenie i usunięcie zawartej w niej wody. W przeciwnym razie proces spopielania zostanie spowolniony i zahamowany oraz pojawi się silny zapach. Uzyskana sucha masa jest podstawą do analizy białka, którą można przeprowadzić za pomocą nowego analizatora ELEMENTRAC CN-r firmy ELTRA w ciągu zaledwie kilku minut. ELTRA i CARBOLITE GERO rozumieją wyzwania związane z tym procesem i poprowadzą Cię do właściwego rozwiązania.

ZAPEWNIENIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ŻYWNOŚCI

Zaufaj Verder Scientific. Pomożemy Ci skupić się na bezpieczeństwie i jakości - zapewniając, że każdy łyk i kęs będzie spełniał najwyższe standardy! Chcesz dowiedzieć się więcej? Uzyskaj wgląd w nasze innowacyjne rozwiązania do analizy żywności i napojów!

Oferty pracy

Skorzystaj z okazji, aby stać się częścią Verder Scientific.

Aplikuj teraz!